woensdag 30 oktober 2013

Cupcake Time!

If you want to read our blog in another language, use the button on the right! >>>>


Hey Girls!

Het is weer tijd voor een Halloween-special! Halloween is al erg leuk op zich, maar lekker eten maakt alles beter! Daarom hebben we Halloween-cupcakes gemaakt! Onweerstaanbare cupcakes met een creepy-tintje. Let's go!

Let op: Voor deze cupcakes is beslagmix van De Bakzolder gebruikt. Dit recept houden wij dan ook aan. Natuurlijk kun je ieder recept gebruiken die je maar wilt.


Eerst beginnen we met het klaarzetten van onze spulletjes. Hieronder alle ingrediƫnten die wij nodig hebben:


Cupcakes
- Bakzolder cupcake-mix 500 g
- Boter 250 g
- Eieren 5 st

Botercreme topping
- Bakzolder botercreme-mix 170 g
- Boter 250 g
- Water 210 g

Benodigdheden
- Mixer
- Beslagkom
- Lepels
- Bakvorm
- Cups
- Kleurstof
- Versiering (Halloween-style!)

Nu we weten wat we nodig hebben en klaar hebben staan kunnen we beginnen! We starten met de cupcakes, zodat we de topping kunnen maken wanneer ze in de oven zitten. Vergeet die niet aan te zetten op ongeveer 180 graden!




Smelt de boter in een klein pannetje en giet dit in je beslagkom. Meng de cupcake-mix, de boter en de eieren samen met een mixer voor ongeveer 2 minuutjes.




Wanneer het beslag er egaal uitziet met een gele gloed, is het prima! Om het nog lekkerder te maken kun je ook chocolate chips kopen en deze in het beslag mengen met een lepel, wat wij met de 2e helft hebben gedaan.




Het handigst is om een bakvorm voor cupcakes te hebben. Waarom? Zo blijven ze mooi in vorm en kun je je beslag makkelijker verdelen!




Als je dat hebt gedaan is het alweer tijd om ze in de oven te doen voor 25 minuutjes. (Om ze allemaal even bruin te houden is het handig om je bakvorm een keertje om te draaien).

Dan gaan we nu beginnen met de topping! Je kan verschillende toppings maken. Met marsepein of fondant kun je een cirkel uitsteken en deze op de cupcakes plakken. Om het vast te laten zitten kun je tylosepoeder kopen en dit mixen met water, of je plakt het met botercreme, wat wij dus gaan gebruiken als gehele topping. Hiermee kun je namelijk een toefje maken!





Meng de botercreme-mix, boter en het water samen met een mixer voor ongeveer 8 minuutjes. Zelfs mensen die niet van boter houden vinden dit heerlijk, dus maak je geen zorgen!






Om je topping wat leuker te maken is het leuk om een kleurtje te gebruiken! Taartenwinkels (en internet) verkopen eetbare kleurstof waarmee je zelfs cupcakes en taarten een kleur kan geven. Hoe meer je erin stopt, hoe feller de botercreme wordt.





Wanneer dit is gedaan stop je dit in een spuitzak. Je kan een professionele kopen, maar je hebt ook plastic weggooi-spuitzakken of je gebruikt een snoepzak. Je hebt verschillende mondjes voor een bepaald effect. Je knipt een gaatje in de onderkant, en vervolgens stop je het mondje onderaan in de zak. Zorg ervoor dat het stevig vastzit!

Je hoeft niet perse een mondje te gebruiken, je kan ook gewoon een gaatje maken en hiermee ronde lijnen creƫren.




De cupcakes zijn klaar? Yes! Eerst even laten afkoelen natuurlijk. Als je de topping al op de cupcake doet wanneer deze nog warm is, zal het snel smelten en zacht worden, dat is niet lekker, het moet goed stevig zijn.




Je cupcakes hebben een bolle vorm. Dit is onhandig voor je topping, dus snijden we de bovenkant eraf om het overal gelijk te maken. (De restjes kun je ondertussen lekker opeten!).




Dan is het tijd om de botercreme in de spuitzakken te doen en te gaan toppen! Starten en eindigen in het midden is een handige manier, maar je kan ook vanuit de buitenste rand beginnen. Het is maar net wat jij handig vindt.





Wij hebben speciale Halloween-versiering gehaald, zo worden ze nog gezelliger! Wat vind je ervan?

Er zijn leuke taartenwinkels waar je je versiering kan halen. Wij hebben onze producten van Just Enjoy It! die gevestigd is in Almere en de Bakzolder. Voor meer info, kijk op de website: www.justenjoyit.nl & www.bakzolder.nl.

Heb je vragen of wil je laten zien hoe jou cupcakes zijn geworden? Laat het ons hieronder weten! We hopen dat die van jou net zo heerlijk zijn! Enjoy baking!


XOXO












Geen opmerkingen:

Een reactie posten